agència d'informació 29-s

12:15h Els moviments socials de Ponent van fer una concentració el 20 de gener a la plaça de la Paeria

20 de Jan a les 12:15 per redacció | descarregar l'article en PDF |

Els moviments socials de Ponent han organitzat un seguit de mobilitzacions, entre les quals una concentració el dijous 20 de gener a les 19h a la Plaça Paeria, i que culminen amb la Vaga General del dia 27 de gener convocada per la CGT de Lleida.En motiu del popularment anomenat “pensionazo”, el passat dimarts 18 de gener diverses entitats, col·lectius i organitzacions van anunciar mobilitzacions per fer front a les retallades que el Govern de Zapatero ha fet i continua fent, i que aquest gener es concreten en l’entrada a tràmit al Congrés dels Diputats de la reforma de les pensions.

Els moviments, que actuen conjuntament sota el nom d’Assemblea de Col·lectius pel Repartiment del Treball i la Riquesa de Lleida, van iniciar la campanya el passat dijous repartint un manifest conjunt que han elaborat en el que es rebaten els arguments que intenten justificar la inviabilitat del sistema públic de pensions i que, segons diuen, “són una estratègia per a forçar als treballadors a adquirir pensions privades gràcies a una retallada que arribarà a ser del 20 al 30% per a totes les pensions i cedir així a les pressions que venen, no tan sols dels firmants del Pacte de Toledo, sinó també del Banc Mundial i els lobbys empresarials de bancs i caixes”.

Dins d’aquesta Assemblea hi participen l’Assemblea Ciutadana "Que la Crisi la Paguin els Rics", l’Assemblea de Joves de Lleida, el Banc del Temps de la Bordeta, la Confederació General del Treball de Lleida, el CSA La Maranya, la Candidatura d’Unitat Popular de Lleida, el Partit Comunista del Poble de Catalunya, Revolta Global i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans.

La roda de premsa va servir per a donar a conèixer la convocatòria de concentració que es va fer el dia 20 de gener a les 19h a la Plaça Paeria sota el lema “Aturem la retallada de les pensions” i que l’Assemblea de Col·lectius vol fer extensiva “a totes les persones que, com nosaltres, ja n’estan fartes de retallades i falsos arguments per acabar amb els drets socials i laborals que la classe treballadora pateix i que creuen que els ciutadans hem de respondre a les agressions aportant les propostes per a un profund canvi social i polític”.

Descarrega l'article en PDF |||| Traduccions automàtiques: Castellano | English


Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Visitar en mode text | Avís legal | Spip
Yolanda Vaqué, 27 anys: “L'agència de viatges on treballava ha tancat després de mesos de patiment i de no poder dormir. Els del sindicat ens deien que no féssim vaga, que no ens manifestéssim, que no denunciéssim l'empresa. Ara em criden a la vaga. Haurem d'inventar nous sindicats i fer vagues de debò”