agència d'informació 29-s

24 GENER / 09:02h L’Assemblea de Barcelona envia una carta al conseller d’Interior Felip Puig

24 de Jan a les 09:01 per redacció | descarregar l'article en PDF |

Aquest matí el Departament d’Interior ha rebut una carta amb la resposta de l’Assemblea de Barcelona davant les declaracions del conseller Felip Puig. Us la reproduïm a continuació:A l’atenció del Conseller d’Interior Felip Puig,

Arrel de les seves declaracions en les que ha afirmat que s’ha acabat la impunitat de les persones que volen alterar l’ordre públic i que s’han acabat les ocupacions a Barcelona, volem advertir-lo dels greus errors que està cometent a l‘hora d’abordar la situació. Els desallotjaments d’immobles ocupats els decideixin els jutges i no el govern. Per tant, volem mostrar el nostre absolut rebuig davant la impunitat de les seves declaracions i intencions, recordant-li que vivim en el marc d’un sistema democràtic on la crítica, la mobilització i la protesta social són drets legalment reconeguts. El problema que pateix Barcelona i Catalunya és polític i social, no és un problema d’ordre públic. A Catalunya hi ha 40.000 famílies amb ordre de desnonament i més de mig miler de persones aturades en un context d’encariment de la vida i de congelació i retallades salarials. El veritable desordre públic el provoca la Generalitat quan gira l’esquena a la realitat social –tolerant l’enorme precarietat social i assumint acríticament mesures com la reforma laboral i de les pensions que agreugen la ja preocupant situació- i tan sols aborda les conseqüències d’aquest malestar per la via policial. El dissabte 22 de gener la manifestació convocada en el marc de la campanya “Aturem la retallada de les pensions. Ja n’hi ha prou, les nostres vides no són un negoci” va transcorre pacíficament pels carrers de la ciutat comtal. Posteriorment l’Assemblea de Barcelona va inaugurar públicament La Casa de la Vaga, un espai que pretenia resoldre els problemes d’ordre social que vostès no estan afrontant. Tal com varem anunciar en el dossier de premsa entregat als mitjans al final de la manifestació i a la nostra web, l’antic cinema abandonat des de fa deu anys, volia oferir una oficina pels drets socials que pretenia assessorar les persones en cas de desnonament, de pressió immobiliària, d’acomiadament o de qualsevol situació en que quedessin retallats els drets socials. Volíem també aprofitar l’auditori del cinema per organitzar xerrades i debats, que ja havíem programat, amb persones del món acadèmic i cultural. Deixin de desviar l’atenció i d’estigmatitzar la protesta social i comencin a preocupar-se per les causes d’aquest descontent: les altes taxes d’atur, la precarietat laboral, els desnonaments diaris i la incapacitat de moltes famílies per afrontar el pagament de les hipoteques, la pobresa i l’exclusió social, la corrupció política del seu partit, i l’obsessió del Departament d’Interior, que vostè ara dirigeix, d’abordar aquestes problemàtiques des d’una òptica purament policial. Li exigim, per tant, que rectifiqui les seves declaracions i que comuniqui a les instàncies pertinents les causes del nostre descontent, que potser fins a dia d’avui desconeixia.

Barcelona, 23 de gener de 2011 Assemblea de Barcelona Comissió de Comunicació

Descarrega l'article en PDF |||| Traduccions automàtiques: Castellano | English


Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Visitar en mode text | Avís legal | Spip
Mireia Seguí, 32 anys: “Vaig molt justa de peles, i passo que m'inflin el cap amb productes que no necessito. Estic fent una vaga de consum”