agència d'informació 29-s

26 GENER / 17:29h Una seixantena de persones ahir a la cassolada de Sabadell

26 de Jan a les 17:56 per redacció | descarregar l'article en PDF |

“Sabadell contra les retallades i pels drets socials” realitza el seu primer acte de protesta

En aquest vídeo podeu veure la cassolada, http://blip.tv/file/4682513La plataforma ha celebrat una concentració aquest dimarts al vespre davant l’ajuntament mentre els assistents feien picar cassoles i tocaven xiulets. La protesta ha acabat amb la lectura d’un manifest on els convocants han emplaçat als ciutadans a mobilitzar-se demà dijous 27 de gener contra aquesta reforma qualificada com a “un atac als drets socials històrics aconseguits gràcies a la lluita obrera”.

L’acte d’ahir, protagonitzat per l’intens fred i el soroll de cassoles i xiulets, ha estat el primer d’una sèrie de mobilitzacions que la plataforma integrada per Ateneu Llibertari, CGT, CNT, CUP, MPS, SEPC i PCPC té previst realitzar en contra de la reforma de les pensions que el govern de Zapatero aprovarà el proper dia 28 segons el sindicat CGT. Entre els punts de la reforma més polèmics figura l’augment de l’edat de jubilació als 67 anys i un augment fins a 41 anys del període cotitzat necessari per cobrar la pensió completa. A més els convocants han acusat el govern i els agents que promouen la reforma de voler “eliminar el sistema públic de pensions substituint-lo per plans privats en mans de bancs i caixes”. Segons la plataforma “per millorar el sistema de pensions públic el que cal es fomentar polítiques d’ocupació de qualitat, reduïr la precarietat i fer el sistema més progressiu”.

La cassolada s’emmarca en un seguit d’actes convocats arreu de Catalunya i de l’estat espanyol contra la reforma de les pensions. Entre les mobilitzacions que més ressò han causat destaca la manifestació celebrada dissabte passat a Barcelona amb l’assistència de varis milers de persones que va acabar amb l’ocupació d’un antic cinema desallotjat hores després per els Mossos d’Esquadra. Els actes culminaran aquest dijous amb una Vaga General convocada per els sindicats CGT, CNT (Catalunya), COS i Solidaridad Obrera i amb el suport d’altres sindicats, organitzacions polítiques i moviments socials.

Carpeta

Descarregar
Doc: JPEG
Tamany: 51.3 kB
Ressolució: 474x356 px


Descarrega l'article en PDF |||| Traduccions automàtiques: Castellano | English


Seguir la vida del lloc RSS 2.0 | Visitar en mode text | Avís legal | Spip
Mireia Seguí, 32 anys: “Vaig molt justa de peles, i passo que m'inflin el cap amb productes que no necessito. Estic fent una vaga de consum”